(Los audios en lengua Catalana son traducidos progresivamente al idioma Español)

domingo, 20 de agosto de 2017

Egregors creats per les Races !




Els Egregors
(2ª part)

Com ja varem comentar en l'article anterior  els Egregors son entitats psíquiques creades per l'home que viuen i es mouen dins dels diferents tipus d'èter que constitueixen l'espai planetari.
 Els Egregors estan en tots els ambients, en les grans concentracions socials, en les petites comunitats, en els ambients familiars... Allà on participi  de forma activa l'ésser humà es construeixen Egregors.(creats per les bones o per les males accions)
Els Egregors provinents de les primeres sub- races anteriors a la nostre, la  Lemur i la Atlant (des de que l'home es va individualitzar) en perdurat en el temps  degut a la identificació de les civilitzacions actuals amb aquelles tendències ancestrals. 
També si han d'afagir els Egregors més recents creats per les primeres sub- races de la raça Aria.
 Cadascuna d'aquestes races  ha desenvolupat el seu propi  estat de consciència  avançant sempre en sentit ascendent, però sense lliurar-se de les conseqüències dels seus errors que en una etapa de la seva història evolutiva se li presentaran per ser transcendides.
Aquesta és l'etapa actual  



La raça Lemur (la negre)  va desenvolupar de forma extraordinària les funcions orgàniques i la bellesa de proporcions físiques.

La ment era rudimentària  en aquella època i mentre més avançava en la consciència física, més s'anava  introduint en una nova  consciència astral.
Si coneixem quelcom sobre les energies i el desenvolupament dels chacras, sabem que el primer que es desenvolupa és el centre Sacre, el que transmet l'energia directament als orgues de procreació.  
La potencia d'aquestes energies els va conduir a buscar la satisfacció sexual desmesurada, duent a la pràctica enllaços antinaturals i perversió sexual  de tota mena, creant Egregors de la més baixa vibració.  Aquests Egregors  han estat atrets per la nostre civilització. Ho podem comprovar externament al observar el comportament humà  i les seves conseqüències que es manifesten en forma de malalties de transmissió sexual com la sífilis, la sida i en totes les malalties  físicament doloroses, 
( encara que en alguns sectors es digui que la sida és un producte de laboratori)...el karma es presenta  de diferents maneres a cobrar els seus tributs. 

Cap Egregor  negatiu seria atret si no fos perquè les tendències de la humanitat encara responen a les seves vibracions.


La segona raça Atlant (la groga) va  conèixer el poder de la màgia, va aprendre a controlar els elementals i els va utilitzar tan sols per satisfer els seus desitjos desmesurats i perquè els hi construïssin tot allò que desitjaven. 

Va desenvolupar la consciència astral, la sensibilitat envers el que l'envoltava i la capacitat d'apreciar la bellesa atraient de les formes. El chacra per on fluïen les energies era el Plexe Solar relacionat amb la consciència astral.
Va arribar als extrems de l'ambició, a l'afany de posseir i de satisfer els seus desitjos  fins a tal punt, que el robatori i la apropiació indeguda del que no li pertanyia es va estendre de forma incontrolada  creant potentíssims Egregors d'energia psíquica, els que més costarà de destruir. 
Aquests Egregors son el principal enemic dels aspirants i deixebles que estan intentant entrar en les files de la Jerarquia espiritual del planeta , però per arribar a obtenir aquest privilegi abans hauran de demostrar el control de la seva vida astral.  
 Les energies astrals mal canalitzades van produir malalties de tipus vibratori conegudes com el càncer i la diabetes i també desequilibris psíquics i nerviosos.
A mesura que la raça avançava en la construcció dels cossos astrals, la ment  va començar a donar els primers símptomes de la seva existència.




Després va aparèixer la  raça Ària (la blanca) la actual, la que ha de desenvolupar la ment concreta. El chacra que canalitza aquestes energies és el Laringi, el centre Creador que l'home hauria de saber utilitzar i elevant-hi les energies procreadores del centre Sacre utilitzant la ment. 

Actualment els éssers més preparats mentalment estan integrant els tres cossos construïts per les tres races: el físic la  Lemur, la astral la raça Atlant i    el mental la raça Ària. D'aquesta integració en sorgeix el que coneixem com  la personalitat integrada, construïda i ocupada per l'elemental constructor d'un gran poder en la vida dels tres mons on es desenvolupa l'ésser humà.
Fins aquí la construcció dels  cossos ens ha servit per desenvolupar la consciència i fer avançar l'evolució humana per mitjà dels dels sentits físics que ens en permès crear plena consciència de tot el que ens envolta.



Ara hem de crear un cos superior, el Causal. Estem entrant en un nou estat de consciència  en el que en un futur llunyà apareixerà com una nova raça. 

El cos Causal és el vehicle que li servirà a l'ànima per poder-se manifestar a través de la personalitat i a la vegada, ens permetrà desenvolupar els sentits més subtils, més enllà de l'aspecte material de la vida en aquest planeta. 
Però com totes les altres races, la Ària també ha creat i segueix creant potents Egregors,  especialment els que creen la separabilitat humana, contenint grans reserves d'energia mental i un gran poder destructor que s'infiltre en els ambients socials, pol.lítics, religiosos  i econòmics  de totes les nacions.
Les malalties o Egregors que ha creat la raça Ària son generalment mentals, de tipus neurològic, i també les d'origen desconegut que aniran manifestant-se a mesura que les transmutadores energies de la nova era es vagin introduint en el planeta. 
Com podem veure al observar  estem envoltats d'Egregors que hem creat la humanitat. Tenen un gran poder sobre l'individu, un poder  que  nosaltres mateixos els  hi hem donat, perquè els seguim alimentant amb les mateixes tendències presents i del passat. Egregors que hem creat nosaltres i que estan contaminant els èters que circumden l'aura planetària.
Però no podem donar la culpa a les races que ens en precedit, perquè encara que no ho recordem  en el nostre trajecte per aquest món hem encarnat en totes les races i hem viscut infinitat d'estats de consciència durant moltíssimes encarnacions. 
L'etapa actual evolutiva de la raça humana és d'una gran transcendència.
Vivin la era més fosca que mai ha viscut la humanitat, és la era de (Kali Yuga)  Hem recorregut la roda d'encarnacions en sentit descendent des de que varem encarnar per primera vegada al sortir de "la Casa del Pare" com ànimes pures i sense experiència, enfonsant-nos en la foscor de la matèria per assolir consciència.  
De les  experiències viscudes i els errors comesos em après  la diferència  que hi ha entre el bé i el mal. 
Aquesta etapa evolutiva és totalment karmica i les probes tan acusades sempre precedeixen a una iniciació planetaria.

Hem arribat al fons en la " roda de encarnacions" i ara hem de donar el pas definitiu en sentit ascendent per sortir de la foscor i afrontar la llum de cara, la Llum que ens il.lumina el camí  de tornada a " La Casa del Pare".   
A la nostre Mònada espiritual, l'autèntic Home.
                                                                   
Marta Parramon

9 comentarios:

  1. Un cop més, aprenent de les teves publicacions Marta.

    No puc dir res més que gràcies.

    Una braçada 
  2. Gracies Dani per seguir amb interès aquestes publicacions.
    Com pots veure no en sou gaires que hi feu el vostre comentari, però jo ho valoro i us ho agraeixo moltíssim perquè a més de compartir em doneu l'oportunitat d'ampliar els texts i de canviar impressions.
    També m'estimula a seguir publicant el fet de que, si el recompte de les visualitzacions de pàgina no fallen, Espanya i Rússia especialment son els que destaquen amb molta diferència dels altres en les seves visites. Els segueixen Estats Units, Alemanya i el Regne Unit. A més d'altres països del Sud d'Amèrica i d'altres parts del món.
    A primers de novembre farà anys que vaig començar a publicar en el bloc.
    Se que hi ha moltes persones amb inquietuds semblants a les nostres que hi estan interessades.
    Us agraeixo a tots i de tot cor el vostre interès!

    Aquests dos mesos vinents no se si podré publicar tan sovint i visitar els vostres blocs, doncs ho tinc una mica complicat...però això no vol dir que no hi segueixi tenint el mateix interès. Quant tingui un moment lliure podeu estar ben segurs que hi seré!

    Una abraçada

    Marta
  3. No t'amoïnis Marta. Esperarem "serenament espectants" com deia VBA les teves publicacions.

    Una abraçada
  4. Como de costumbre, Muchas Gracias querida Marta por esta segunda entrega sobre los egregores. AL exponer en tu texto el tema del chacra que canaliza las energías -el laríngeo, un centro creador que el hombre debería saber utilizar, elevando en ella las energías procreadores del centro Sacro utilizando la mente- como nos explicas claramente en tu texto; me hizo pensar que estamos empezando a tomar consciencia de que hay que dominar seriamente lo que decimos. Es decir, empezar a dominar nuestras palabras, -que son sonidos creadores- y por lo tanto domar nuestros pensamientos. Creo, al menos tengo esperanzas que pronto lograremos domar a nuestras mentes y vivir en el mundo de las Causas, ser Seres Causales, Magos verdaderamente Creadores Despiertos y Conscientes en acción. Últimamente esta surgiendo mucha información que nos puede ayudar si estamos atentos..

    Estoy seguro que algo más llegara y sera de Rusia -algo bueno quiero decir-, un país del cual nadie o pocos hablan últimamente, pero que sin embargo tras España son los que más visitan tu blog :) algo hay..

    Un abrazo querida amiga y espero no tardes mucho en volver.

    Un fuerte abrazo.

    Marcos




    1. Ahora que tengo un pequeño espacio para comunicarme con vosotros te diré algo Marcos sobre lo que comentas sobre Rusia.

      Si que existe algo muy especial entre Rusia y España.
      Si has leido algo sobre los 7 Rayos sabrás a que me refiero.

      El 7º Rayo rige el alma de Rusia y la personalidad de España y a la vez, el 6º Rayo rige rige el alma de España y la personalidad de Rusia.
      Los dos rayos se invierten en su regencia; uno rige el alma y el otro la personalidad de ambos paises.
      Estas energias crean una afinidad externa y un vínculo interno complementándose.

      En el libro sobre Astrologia esotérica del Maestro Tibetano, escrito por Alice Bailey  se da algo de información sobre el significado de las energías y su regencia  sobre  las naciones.
      El estudio sobre los 7 Rayos es indispensable para poder comprender en profundidad la enseñanza que nos brinda el M.T.en tosos sus libros.
      Cuando el tiempo me lo permita (no se cuando será) introduciré el tema a fondo.

      Un fuerte abrazo Macos

      Marta

  5. Gràcies Marta,
    Una exposició exel.lent per entendre aquest procés de l'evolució.
    Les races... unha mare de l'altre ens donen ls pautes del veritable significat.


    Una abraçada.

  6. Gràcies per les teves enssenyances, Marta. Moltes coses hem d'apendre encara. Es fácil donar les culpes als altres, peró si mirem al nostra voltant amb atenció ens adonarem que tots som responsables, ja sigui de pensament, paraula, u obra i perquè no?, d'omisió.tots ajudem a crear aquest essers que anomènes egregors, siguin bons o dolents. si fossim capaços de ser més optimistes, milloraria la situació? és a dir hi hauria menys egregors negatius que positius?.
    Una forta abraçada





    1. La meva resposta serà breu M. Carme, doncs estic bastant enfeinada com ja ho saps.
      És així, jo també crec que ens queda molt per aprendre a tots.
      L'omissió a vegades pot tenir unes conseqüències tan pernicioses com totes les altres formes de fer mal. Ens podem considerar bones persones perquè no fem mal conscientment a ningú però... i tot allò que hem deixat passar de llarg, quant ho haguéssim hagut d'atendre i no ho hem fet, ja sigui per comoditat, per por o perquè hem cregut que no era cosa nostre?
      Segurament que si fóssim més optimistes seria simptomàtic de que dins nostre hi hauria més pau, perquè sabríem valorar tot el que hi ha de positiu en les experiències que hem de viure i perquè confiaríem més en la naturalesa humana. Els egregors positius que crearíem al nostre entorn tindrien un gran poder destructor sobre els egregors del pessimisme i la depressió mundial que es viu actualment.

      Gracies per el teu comentari M. Carme
      Una forta abraçada

      Marta

  7. Gracies Olga i Carles, us agraeixo el vostre comentari
    Una abraçada

El simbolisme de les formes i els regnes de la Naturalesa !



Totes les formes existents que podem veure o percebre amb els nostres sentits físics, son símbols que oculten realitats internes.
Cada forma creada és el vehicle o "vestit" de l'entitat angèlica que l'ha construït i que l'utilitza per poder-se relacionar  amb el seu entorn, dur a terme el propòsit ocult de la seva especie particular i evolucionar conjuntament amb els altres regnes de la Naturalesa amb els quals hi està estretament vinculada. 
La forma d'un univers, d'una galàxia, d'un sistema solar, d'un planeta, així com cadascun dels individus dins de cada regne o de cada especie com pot ser la fulla d'un arbre, una gota d'aigua, una papallona, un ocell, una persona, un àtom, son Devas elementals de diferents nivells evolutius que tenen diferents propòsits pels quals en estat creats.

Quant mirem les coses però no les observem a fons, només veiem la superfície, el "vestit" generalment ens ho mirem de forma distant i no ens preguntem quina causa oculta hi ha en el fet que tots els regnes de la Naturalesa evolucionin i tendeixin a la perfecció i a la bellesa.
El que permet que una forma es desenvolupi  més o menys ràpid i arribi a perfeccionar-se al màxim, és degut a que la entitat que la creat li ha transmès la vida, conferint-li una qualitat pròpia que es manifesta visiblement en la seva aparença, ja sigui que parlem de l'ànima grup d'un regne de la naturalesa, d'una ànima humana o de qualsevol entitat macro o microcòsmica.
Saber observar les formes, ser plenament conscients que només son símbols i tractar de penetrar la propia consciència en el seu interior desenvolupa la intuïció i ens acosta a les Causes, a la consciència egoica on l'Àngel Solar està expectant esperant que descorrem aquests vels de matèria que ens mantenen en la ignorància del que som en realitat.
Si estem interessats en descobrir els mons ocults, els seus regnes i la vida que si mou hi evoluciona, haurem d'aprendre a simplificar la nostre ment acostumada a acumul.lar coneixements, perquè en comptes de simplificar ens la complica i  nega la senzillesa de la realitat. Si ens podem desprendre d'aquest condicionaments la nostre forma d'observar i comprendre la vida serà mol més  més real.
Quant observem un arbre, un ocell, una gota d'aigua, una pedra,una papallona, una fulla que cau de l'arbre, una formiga, i tot el que ens podem trobar al nostre pas, hauríem de saber que dins seu hi ha una entitat que l'habita, que encara que no siguem clarividents i no la veiem hi és present. És per mitjà de  la forma que pot viure en aquest món i seguir el seu curs evolutiu.

El cos físic és el més comprimit, el mes dens dels  cossos que posseeix qualsevol entitat, però el deva que hi ha al darrere del símbol (de la forma) aquell que l'ha construïda, és d'una subtilesa totalment etèria. Cada entitat ha assolit el seu propi nivell evolutiu i quant més evolucionada és més dilatada és la seva aura i més lluminosos els seus colors. 
El deva construeix "a la Seva imatge i semblança" com ho fa tot ésser constructor de formes en el seu propi nivell, tal com ho fa el Creador.
Podem imaginar com és la forma etèria del deva que ha construït una amatista, una flor, un ocell o un ésser humà? perquè si som fets a la seva imatge i semblança es lògic suposar que cada  forma  física ha de ser semblant al deva que l'ha construït.  

El dia que ens iniciem en el món de les Causes cada forma que observem tindrà un nou significat per nosaltres perquè llavors hi veurem amb els ulls interns de l'Ànima. 
Un dels requisits necessaris per poder veure als devas és la puresa d'intencions, l'observació atenta i la capacitat d'utilitzar la imaginació creadora. 
La humanitat estem desenvolupant la ment d'una  forma psicològica i aquesta capacitat ens permet endintsar-nos més enllà del aparent, ens acosta als mons ocults. Potser en un temps no massa llunyà estarem preparats per veure els Devas constructors, llavors  començarem a col.laborar conscientment amb ells en la gran Obra Màgica de crear formes mentals. Les aparences quedaràn a un segon terme perquè viurem en el món de les Causes, unes causes que ens conduiran a altres Realitats que están mol més enllà de la consciència egoica.    

Marta Parramon

9 comentarios:
  1. El teu primer paràgraf, és per llegir-lo a poc a poc i més d'un cop, per a poder extreure la profunditat del que diu.

    La resta del text és de molt d'interès i ens ensenya una mica més de tot allò que, alguns (per intuició) creieim començar a sentir.

    Gràcies un altre cop pels teus curts però profunds articles que ens permeten reflexionar, meditar i posar en pràctica tota la Sabiduria inherent a la Natura.

    Una forta abraçada



    1. Quant ens sentim atrets per la recerca de l'ocult, en certa forma ja hi estem connectats. Només ens cal profunditzar en l'observació per descobrir els seus misteris.
      Quant la ment es sent atreta per molts temes a la vegada, dispersa l'energia i no arriba a profunditzar amb cap tema concret.
      Quant som constants en l'esforç i la dedicació en l'estudi de les Forces Ocultes de la Naturalesa, se'ns obra la consciència a altres realitats mol més amplies i més profundes. Canvia la perspectiva i s'amplia la visió.
      "L'energia segueix al pensament" hi això només ho podem comprovar si ens centrem de forma constant en allò que sentim dins de l'ànima com el més atraient.

      Gracies Dani, per seguir cuidant aquesta llavor que entre tots estem fent créixer.

      Una forta abraçada.

      Marta

  2. Hola Marta!,

    Lo que aquí expones debería ser enseñado en las escuelas!

    La mejor manera -a mi sentí-entender- de acercarnos a las causas y verlas, es entrenándonos en la observación de nuestros pensamientos. Casi siempre, por no decir siempre, la mayoría nos dejamos sumergir por pensamientos no controlados, incluso ajenos! y aún peor: los televisivos... Mucha gente tampoco observamos nuestras palabras, hablamos para decir nada, o poco, y actuamos tales zombies.

    Llegaremos a Vivir en el mundo de las causas?, si llegaremos un día, creo firmemente en ello... pero también pienso que nos vendría bien empezar desde ya prestando mucha más atención a lo que comente anteriormente: controlar nuestros pensamientos y enseñar a nuestros hijos dicha tarea.

    Todo se andará.. como siempre Muchas Gracias por recordarnos el camino querida Marta :)

    Un fuerte abrazo. Marcos



    1. Hola Marcos,
      Hace unos quince años estando yo muy activa en la S. Teosófica, se formó un grupo con la intención de introducir el ocultismo en la vida de los niños desde la infancia. El intento fracasó, porqué es muy difícil romper con una sociedad que margina a aquellos que se salen de lo establecido.
      Algunos padres lo intentaron pero al mismo tiempo los seguian llevando a la escuela normal. Esto creó un caos en las mentes de los niños.
      Una minoria de padres decidieron aislarse de la civilización y educar a los niños ellos mismos aislándolos totalmente de lo conocido.
      Pronto descubrieron que esta no era la solución, porqué la ruptura total con lo establecido no es conveniente ni justa.
      Oriente ha cultivado durante milenios la espiritualidad, y Occidente ha desarrollado la mente científica. Los dos caminos son manifestaciones espirituales, aunque una se interiorice y la otra desarrolle la mente concreta.
      La Religión y la Ciencia siguen caminos distintos aunque su destino es llegar a confluir i fundirse en uno solo.
      La nueva era nos llevará más allá de estas dos tendencias.
      La Religión será comprendida de forma más científica y la Ciencia penetrará a la vez en los mundos ocultos demostrando su existencia.

      Tu lo has dicho Marcos, Vivir en las causas YA!. No esperemos a mañana, porqué el mañana no existe!

      Un fuerte abrazo 

  3. Lliurar-se a allò que va més enllà de la forma és un acte que ens endinsarà en la veritat de l'ésser, aquella que es pot experimentar i sentir quan es viu des del cor.

    M'ha agradat molt la reflexió.

    Un plaer haver aterrat en aquest blog
  4. Benvinguda a casa teva Mª Jesús!

    Jo també crec que la resposta a totes les preguntes transcendents no ens les donarà la ment sinó el cor.

    Gracies per ser aquí amb nosaltres.

  5. Gracias por tu contestación Marta :)Poco a poco estamos llegando y comprendiendo que el mundo de las causas es donde deberíamos estar. Al respeto de la educación queda claro que irse y aislarse del mundo es de locos...nunca se me hubiera ocurrido. Llegue a comprender que la pureza esta en la mezcla, y también que es donde me encuentro que debo limpiar y ayudar dando ejemplo lo mejor que puedo. Mis hijos por ejemplo viven como los demás en un mundo moderno. Pero si les he abierto la puerta a la espiritualidad, y les contesto de forma diferente que los demás lo hacen a sus preguntas. Sólo eso ya les cambio la forma de ver el mundo sin por lo tanto desequilibrales. Pre-tracé posibles paradigmas en sus mentes y eso sin insistir ni forzar, solo cuando me preguntaban o me peguntan aun hoy en día les digo algo más. Pero no escuchan de todas maneras..:)y me gusta que sean ellos quien piensen, busquen, etc... no yo por ellos. Un abrazo Marta y Gracias.
  6. Hola Marta,
    Només quan ens sentim compenetrats amb tot el que existeix comencem a viure en les causes que ens donarà la clau de la Vida Eterna comprenent que cada Vida és el Miracle del seu Ànges Solar.

     Una forta abraçada.
  7. Sovint parlem del més superior i d'allò que un dia, potser no massa llunyà, podrem arribar a Ser. Aquesta és l'aspiració de tots els que cerquem trobar el camí de tornada.
    Però entre mig hi ha tants estats i nivells de consciència diferents que a vegades ens costa poder identificar el punt exacte del camí on ens trobem.
    Aprendre a Viure en les Causes és un procés lent i sobre tot, de viure en "Serena Expectació" tal com diu el Mestre Tibetà i que el V.B.A. ens va repetir tantes vegades.
    La atenció en allò que ens atrau és la millor manera de poder-hi profunditzar.
    Quant volen descobrir l'ocult només per curiositat o perquè creiem que és el millor, sense que sigui una demanda interna, no ens serà possible penetrar en les seves causes. Cal que hi hagi identificació, llavors no ens caldrà cap esforç perquè tot el que podem descobrir ho portem dins nostre i quant ens identifiquem i això vol dir (ser idèntics,) haurem descobert una part més de nosaltres mateixos que probablement desconeixem.

    Una abraçada

    Marta

La Unitat en la Dualitat !



 La Saviesa Antiga diu que quant la Mònada (o l'Esperit) decideix  manifestar-se per assolir consciència es divideix en dos Egos, un masculí i l'altre femení.
D'aquesta manera s'inicia la Dualitat en l'evolució Humana.
Son dos aspectes diferenciats de la mateixa Mònada.
També se'ns diu que encarnem set vides seguides amb cos masculí i set en cos femení,  alternant-se el sexe moltíssimes vides en els llargs cicles  de temps que dura l'evolució dins del regne humà. 
També es possible que l'experiència  viscuda en les darreres set encarnacions en un cos masculí (per exemple) si en aquesta encarnació ho fem en cos femení, ens inclini a sentir-nos atrets pel mateix sexe, perquè portem tendències molt arrelades del passat. 
Se'ns diu que la homosexualitat no sempre és herència de la primera raça Lèmur estrictament humana que ja havia format un cos físic dens, com es diu en alguns tractats esotèrics i on va desempolupar el sexe fins a nivells inclús desconeguts per nosaltres. Però també pot ser deguda  a altres causes que encara desconeixem.

Davant d'aquesta  afirmació sobre les set encarnacions en cossos masculins o femenins sorgeixen preguntes com aquesta: 
Aquests dos egos d'una mateixa Mònada, comparteixen una única consciència 
o evolucionen separadament?
Son preguntes que queden a l'aire,  però que en un moment o altre quant estiguem preparats per comprendre trobarem la resposta.
També podem relacionar l'aspecte dual monàdic amb la matèria i la antimatèria. La Ciència diu que si un dia coincideixen 
en el temps i entren en contacte desapareixeran en un gran resplendor i que en sorgirà quelcom desconegut...
És possible aplicar la analogia i pensar que els dos aspectes de la Mònada diferenciats en sexes, quant coincideixin en una etapa avançada de la seva evolució i es tornin a  fusionar de nou, es produeixi un gran esclat d'energia? 
No és potser aquesta la analogia de la destrucció del cos Causal quan es renuncia a la individualitat per fondre's de nou en la Unitat? 
Si analitzem la polaritat positiva i negativa de qualsevol qüestió ens donarem compte que per arribar a la harmonia no tenim altre sortida que orientar-nos envers el punt mig on la creativitat és possible, el punt d'equilibri on els oposats es troben i la consciència individual es dissolt en el Tot.
De la fusió de l'esperit i la matèria en sorgeix 
la consciència Causal i simbòlica i realment aquesta consciència és Llum !
En cada fill que portem al món, en cada obra  creativa que realitzem si projecta la llum.
Ens estem dividint per unificar-nos constantment en diferents estats i nivells de consciència per continuar en una volta inferior de l'espiral, el mateix procés que inicia la Mònada quant es divideix en dos egos.
En realitat som la Mònada que per mitjà dels egos formats de si mateixa, es divideix i subdivideix constantment fins arribar al màxim d'experiències en la matèria.
La Mònada, en aquesta etapa evolutiva sempre es manifesta com dualitat, buscant de forma incansable en les relacions, la fusió amb l'altre polaritat.
Quant llegim un llibre que ens parla directament a la consciència ens posa en contacte amb el seu autor, i d'aquest contacte en neix quelcom nou en el nostre interior.
Busquem de forma inconscient "tornar a Casa". Som rodamóns que cerquem trobar el nostre complement per omplir el gran buit que res d'aquest món pot omplir. D'equí la gran insatisfacció humana. 
El Sexe (en majúscules) és el símbol d'aquesta recerca primordial de totes les espècies vivents. La atracció entre les dues polaritats positiva i negativa pertany a la Lley del Sexe  des de el nivell més instintiu fins el retrobament monàdic   on la dualitat  es de nou unificada. 

                                                                 Marta Parramon



6 comentarios:


  1. Desconeixia aquesta visió dual de la mònada. Sabia (o creia saber) que en la segona raça arrel o Hyperbórea els humans eren andrògins i que en el desenvolupament de la tercera o Lemur es va produir la separació de sexes, i a partir d'aqueix moment anem alternant les diverses reencarnacions en els dos sexes fins que arribem a la sèptima raça arrel. Però no sabia que la mònada es convertia en dos egos.

    En quina publicació podria trobar més informació sobre aquest tema Marta?

    Gràcies per l'article.

    Una abraçada   

          
  2. Aquest és un tema bastant complex Dani, perquè molta informació va anar sorgint en les meditacions i treball de grup que fèiem amb el Vicenç i posteriorment, durant molts anys de meditacions i de investigació.
    En la "Doctrina Secreta" de Blavatski concretament en el(volum 3ª) "Antropogènesis" hi podeu trobar molta informació sobre el tema.
    En principi, el que avui és la mònada humana en el passat va ser mònada mineral, vegetal, animal i finalment humana. Per això dins la consciència hi portem la memòria viscuda en tots els regnes inferiors al humà i com també sabem els nostres cossos estam compostos de tots els regnes. Per això al pas de les encarnacions ens anem identificant cada cop de forma més propera amb als altres regnes de la naturalesa, perquè nosaltres portem dins nostre la seva consciència i el que som avui és la síntesi de totes aquestes experiències viscudes en un passat remot.
    Hi ha moltes respostes que només podem trobar per nosaltres mateixos, ja que ens els llibres- al menys el que jo conec- no hi és escrit.
    El misteri de l'ésser Androgen per exemple?
    Una altre pregunta podria ser aquesta:
    Si la dualitat bàsica que és necessària per crear consisteix en la fusió del'esperit i matèria i a mes sabem que l'aspecte material i negatiu és essencialment dèvic. Que el regne del deves es considera l'aspecte femení de la naturalesa i que l'aspecte espiritual i positiu representa el principi masculí. Quines conclusions en podem treure?
    Si utilitzem la intuïció podem trobar algun significat a moltes de les Veritats que només ens donen a mitges o no se'ns donen els llibres de la Saviesa Antiga.
    Quant relacionem la matèria i tot l'aspecte femení de la naturalesa, descobrim que totes les formes existents, son dèviques...
    Jo n'he tret conclusions que he cregut mol importants per mi. Però la resposta o investigació ha de venir d'un mateix.
    Quant llegim sobre els principis de la Creació i s'anomena al "Déu Innombrable i del que res se'n pot dir", que està mol per sobre de les mònades humanes, ja es fa referència a la dualitat.
    També es diu que l'èter és la Sang dels Déus i que a través de l'Èter i flueixen dos tipus d'energies. Tal ment com la sang humana està composta de glòbuls blancs i vermells. Un d'aquests grups eteris està format per mònades humanes i l'altre per mònades dèviques, que conjuntament i a través de eons, donaran forma al propòsit de Déu de crear.
    Com hauràs pogut veure en els meus escrits hi ha interrogants, perquè encara que jo ho hagi comprès d'aquesta manera, no ho puc demostrar i a més, perquè la Veritat només ens les pot confirmar la pròpia intuïció.

    El que dius sobre les races Polar i la Hiperbòria anteriors a la Lèmur, jo també ho he llegit, però sembla pel que es diu que no eren estrictament humanes. Quant en els tractats esotèrics es parla de l'evolució humana, es diu que l'ànima o la mònada, no es poden manifestar fins que les formes que han d'utilitzar hagin assolit la vibració adequada al seu propòsit.
    Per això quant en la raça Lèmur la mònada es divideix en dos, separa esperit i matèria innats en la seva naturalesa per poder crear i arribar a ser plenament auto conscient dins del regne humà.
    Quant ascendeixi al regne de les ànimes tornarà a la unitat original monàdica, i amb la consciència plenament viscuda en tots i en cadascun dels regnes de la naturalesa en un món material.

    Potser m'he embolicat massa amb tantes explicacions que de ben segur ja saps.

    Gracies de nou Dani

    Una abraçada

    Marta

  3. Marta,

    Arribarà la ciència un dia a través del ADN a descubrir les vides viscudes anteriorment. Aquesta és una pregunta que fa temps se'm passa pel cap.

    Que bonica la frase en que dius que "L'èter és la sang de Déu! Això fa pensar en moltes coses.

    En tot hi hem de trobar aquests dos príncipis, sense ells no hi pot haver vida.

    També quan és parla de La Trinitat hem de ser capaços de veure-la en tot... en el més dens i en el més sutil.

  4. Això no ho se Olga, tot és possible... però et diré el que jo en penso:
    El dia que la ciència reconegui que la causa de l'evolució de la matèria és el que manté l'univers en moviment i que aquesta Causa prové d'una Vida Intel·ligent , llavors es produirà una gran revolució científica, perquè descobriran que tot el que prové d'aquesta font d'energia té vida i intel·ligència pròpia, des de una galàxia fins la partícula més petita que pot existir i que totes las formes son animades per entitats.
    Hi ha científics que no son materialistes, però no s'atreveixen encara a donar a conèixer les seves intuïcions o la seva visió dels èters, perquè serien rebutjats per la majoria. La ciència s'està endinsant de forma progressiva en els móns ocults, encara que no en sigui plenament conscient. A mesura que passin les dècades se'ls manifestaran de forma més evident els nous tipus d'energies que estan entrant en el planeta actualment. Aquestes energies son etèries, però pertanyen a la visió física i quant la vista es vagi acostumant a aquesta nova vibració les reconeixeran i no solament l'energia en si, sinó que veuran les entitats etèries d'aquest pla més subtil.
    Aquesta serà una etapa que revolucionarà la medicina i especialment, perquè quant una persona deixi el cos físic "mori" es veurà com surt del cos i s'endinsa en altres dimensions més subtils. La por a la mort desapareixerà en tot el planeta perquè es podrà demostrar que l'ànima no mort i que existeix una continuïtat d'una vida a l'altre.
    Penso que l'estudi del codi genètic de qualsevol ésser viu, és una bona analogia per poder conèixer els orígens o, com em preguntes tu, les vides anteriors.
    Jo crec que la ciència pot conèixer el passat de la humanitat profunditzant en la investigació dels èters, on hi ha escrita la memòria ancestral del planeta, on hi ha gravats els Registres de tot el succeït a través del temps.

  5. Gràcies per la teva amplia resposta Marta.

    La Doctrina Secreta encara no m'he atrevit a llegir-la per que crec que es massa complexa per a poder entendre-la en el meu actual grau de coneixement (i val a dir també d’experiència).

    L'esoterisme és complex, perquè depenent de qui et parla i de quan va ésser escrit un text, fins que no portes molts i molts llibres llegits no comences a entendre alguns conceptes (i de vegades malament).

    Reconec que hi han aspectes difícils de compaginar com l'Àngel Solar i l'ànima que vindria a ésser el mateix però segons estigui explicat per VBA o per la Teosofia. Tenia entès que els 3 aspectes del Logos difonien les 3 emanacions i tant l'evolució dévica com la humana eren diferents encara que s'han d'unir en un futur quan aconseguim els éssers humans ser perfectes (a nivell humà).

    No vull que perdis massa temps amb els meus dubtes, doncs ens trobem en nivells diferents. En els pocs articles que he llegit teus veig que en saps molt Marta i jo em trobo a un nivell força allunyat del teu. Miraré d'aprendre el que la meva capacitat em permeti e intentaré compaginar el que conec amb el que hi vagi trobant.

    Gràcies un altre cop per la teva bona voluntat en subministrar-nos informació pel nostre progrés espiritual.

    Una abraçada i un sincer agraïment


  6. Et prego que no tornis a dir que estem a diferents nivells. Això no sabem ni tu ni jo.

    Per altre part, per mi mai serà una pèrdua de temps contestar als teus comentaris ni els de ningú altre, tot al contrari. Us haig d'agrair que em doneu l'oportunitat de fer-ho.

    Et diré que la Doctrina Secreta també és difícil d'entendre per mi.
    Blavatsky va profetitzar que en el segle xx apareixeria un deixeble que donaria la clau psicològica de la seva obra "La Doctrina Secreta" Aquest deixeble va ser Alice Bailey en el llibre " Foc Còsmic". Aquest llibre jo el tenia- això crec recordar que t'ho havia dit- però vaig estar alguns anys sense llegir.lo perquè no mi sentia atreta i si l'agafava el tornava a deixar perquè no l'entenia.
    És el llibre més difícil de totes les obres d'Alice Bailey. Però és mol més comprensible que la D.S.
    Els primers llibres que em van introduir en les ensenyances del M. Tibetà va ser el de "Psicologia Esotèrica" i "Tractat sobre Màgia Blanca" mi vaig identificar de seguit, però ara després de tant anys encara quant els l'agafo per llegir.los, em diuen coses noves perquè m'ho miro des de una altre perspectiva, potser més impersonal.

    Precisament el tema que estic preparant pel la propera publicació és sobre l'Àngel Solar. No es casualitat que ho hagis anomenat.

    Sabem que les casualitats no existeixen i que si ara estem dialogant unes quantes persones sobre aquests temes tan importants per l'evolució espiritual, és perquè estem preparats per fer-ho i per aprendre els uns dels altres.
    Precisament d'aquests diàlegs en surten temes que les ànimes demanden.

    L'evolució dèvica i la humana son diferents però no poden evolucionar l'una sense l'altre. Avancenm parale.lament. I del fruit d'aquesta col.laboració en sorgeix la creació.
    Però no tots els deves son constructors ni avancen conjuntament amb l'home. Se'ns diu que hi ha dos regnes més per sobre de l'evolució humana que son dèvics. A més dels deves elementals que formen part de la matèria .
    Son temes que cal tocar mol de mica en mica, sinó ens poden confondre.

    En quant a les tres emanacions del Logos, segons jo tinc entès,es manifesten en totes les triplicitats.Però l'aspecte superior l'Esperit, encara no és reconegut per la majoria de la humanitat. Això sembla que succeirà en el proper sistema solar.En aquest hem de desenvolupar l'Amor Intel.ligent.
    Esperit- Ànima i Matèria
    Vida, Consciència i Forma
    Pare Fill i Esperit Sant, etc...
    I totes les triplicitats representaran el mateix, potser en diferents nivells, però segueixen sent emanacions del Logos.

    L'aspecte central sempre neix de la fusió dels dos extrems, que seria la Consciència o, desenvolupament de la ment.

    No voldria que et desanimis Dani, jo crec que tots els qui compartim aquests diàlegs podem formar un bon equip

    Una abraçada

    Marta