(Los audios en lengua Catalana son traducidos progresivamente al idioma Español)

martes, 15 de agosto de 2017

El Àngels solars / els Prometeus !

                                                



                                                                           

Qui és l'Àngel Solar? - Qui és l'Ànima?  

Ens trobem davant d'un dels misteris que més en ocupat les ments dels místics de tots els temps.
Durant el llarg període que pot durà l'evolució dins del regne humà ens encaminem a la plena consciència dels nostres orígens divins.
Actualment podem accedir a molta informació esotèrica que ens orienta o ens insinua on és la Llum, una llum que ens serà revelada, no per les paraules que podem trobar escrites o per el que  compartim amb companys d'inquietuds semblants, sinó  per el que aquests coneixements  puguin despertar dins nostre.
Quant s'ha entrat en la "corrent", quant l'ànima comença a guanyar terreny a la personalitat, la inquietud de recerca és cada cop més urgent produït-se  una gran demanda de coneixement.

A mesura que ens endinsem en la pròpia consciència anem descobrint zones ocultes que se'ns revelen com realitats que sempre en estat dins nostre però de les quals no n'érem conscients. 
Els Àngels Solars son representats en la Mitologia com " Els Prometeus del Cosmos"
Sabem per els nostres estudis que son Entitats Solars d'una gran evolució que sacrifiquen els seus estats divins de consciència  per amor a la  humanitat. Ells al principi de l'evolució humana son els que implantant en les seves ments primitives el foc de la ment. D'aquesta manera al pas de molts milers d'encarnacions, els éssers primitius es van transformant en Homes fins  a desenvolupar al màxim la consciència. 

Quant se'ns parla de la individualització es fa referència a la "Vinguda dels Àngels Solars" a la Terra. Ells son els nostres progenitors divins. La seva naturalesa és d'Amor-Intel·ligent provinents del Cor del propi Logos Solar. El seu propòsit consisteix en "engendrar" en  les ments primitives el principi mental per lliurar a la humanitat de la ignorància, elevar-la un dia al seu propi nivell i alliberar-la del sofriment que comporta la vida a la Terra. 
Aquesta llavor amb les experiències hi lliçons viscudes durant infinitat d'encarnacions germinarà quant es donin les condicions adequades dins la consciència humana.  A partir d'equí l'Àngel començarà a manifestar-se en la vida de l'ésser humà en forma d'altruisme i responsabilitat, 
d'intuïcions i capacitat de comprensió de la vida interna.  

Nosaltres con éssers superiors som "Fills de la Ment,"   fills d'Aquell  Ésser que amb el Seu Amor i Compassió alimentarà la llavor que ha dipositat en les ments primitives esperant pacientment que es  desenvolupi, fins el punt que l'home es reconegui com el Seu propi fill, com una Ànima encarnada en la forma, que ha hagut  de redimir la materia de que estaba revestida per poder créixer i arribar a ser plenament conscient de la seva divinitat.  

A mesura que la llavor es desenvolupa es produeixen grans crisis, degudes al  la resistència que els elementals de cadascun dels seus cosos oposen a deixar-se dominar. És una etapa en que el karma es precipita amb força per donar-nos l'oportunitat de donar un gran pas endavant.  
Durant el llarg procés del desenvolupament mental  l'home passarà per tres etapes de gran importancia per la seva evolució. La consciència instintiva del principi s'anirà transformant i el conduirà del regne animal al humà. En aquesta etapa passa del tercer al quart regne de la naturalesa.  
Més endavant desenvoluparà l'intel.lecte  on augmentarà el predomini del discerniment i la discriminació entre les dualitats. 
Poc a poc la ment concreta s'anirà endinsant  en la ment abstracte i finalment desenvoluparà la intuïció superior i entrarà conscientment en el cinquè regne de les ànimes. 


En cadascuna d'aquestes etapes hi descobrirà la "clau" que li permetrà entrar en el següent regne superior.

En tot aquest llarg procés la consciència (la ment) s'haurà expandit enormement. De posseir consciència de massa (de remat) ha passat a la consciència individual i d'aquesta a la  grupal i  quant finalment  quant hagi alliberat a l'Àngel solar i rebre la quarta iniciació haurà assolit la consciència planetària.
La llavor és el que coneixem com (l'ànima humana) que ha crescut i  s'ha desenvolupat al pas del temps. L'Àngel Solar és el nostre Prototip el Model de Perfecció, Aquell que ha fet de pon d'unió entre el quart regne humà i el cinquè regne de les ànimes. Ha sembrat el germen de la ment i l'ha cuidat fins  fer-lo créixer hi ha donat els seus fruits. 



La  consciència del quart regne humà s'expandeix al pas de les experiències viscudes i per les lliçons que va aprenent quant utilitza la ment.  
Quant l'ànima humana ha arribat a la plena consciència  i s'ha convertit en un Arhad, un gran Iniciat, el cos Causal construït per  l'Àngel  i que li ha servit per poder dur a terme el contacte previst entre el món material i l'espiritual, és destruït i llavors Ell s'allibera del seu sacrifici.

Quant el deixeble avançat comença a actuar com ànima el concepte que en tenia de la vida ha canviat, a partir d'ara només viurà per servir al Mestre, al grup i a la humanitat, doncs encara que segueixi utilitzant la personalitat, serà la consciència Egoica assolida la que dirigirà els seus passos.  

Els àngels Solars son Grans Constructors que sacrifiquen el seu destí diví  per fer créixer la consciència humana. Ells construiran el cos Causal amb totes les qualitats superiors que l'home vagi desenvolupant.
l'Home alliberat seguirà els Seus passos fins ha convertir-se finalment en un "Prometeu".


Marta Parramon




9 comentarios:

  1. Excel·lent article Marta. Ara falta que l'hagi entès bé i pugui enssamblar-ho al que tinc entés.

    L'Àngel Solar és el nostre tutor fins que assolim la 3a iniciació, que es quan ja no podem aprendre res més en els plans densos. És així?

    Llavors, Àngel Solar, Cos Causal, Ànima i Yo Superior no són el mateix, no?

    L'Àngel Solar ens dona la llavor de la ment en el moment d'individualitzar-nos dels animals.

    El Yo Superior és el conjunt de vehicles Atma, Buddhi i Manas (Triada Superior)que són necessaris per que la Mònada pugui manifestar-se en els plans inferiors al seu.

    El cos Causal és el vehicle del Yo Superior i el vincle que permet unir el Cuaternari Inferior (cos Físic dens, vital, astral i mental) o personalitat, amb la Triada Superior.

    L'Ànima utilitza el cuaternari inferior (personalitat) per, mitjançant les experiències adquirides amb el seus vehicles, poder desenvolupar tota la seva potencialitat. Tot aspecte positiu el va deixant en el Cos Causal.

    Quins papers tenen llavors entre ells l'ànima, el Yo Superior i la Consciencia?

    Em sembla que et dono feina extra Marta.

    Gràcies i una abraçada 
  2. Gràcies per aquest excel.lent escrit Marta,

    L'àngel Solar. Ésser de Foc Suprem que purifica tots els estats de consciència estaria amb nosaltres fins a la quarta INICIACIÓ segons crec recordar... sí? moment en que començaríen les INICIACIONS fora el regen humà.
    Les qualitats claus del Àngel Solar són la discreció i el silenci. Valors totalment desconeguts per la gran massa humana.
    L'Àngel Solar està a l'espera des del nostre naixament de l'autoconsciència que és quan comença la gran batalla amb la perssonalitat.


    Petons. 
  3. A veure Dani, anirem per parts:

    l'Àngel Solar no abandona a l'Anima humana fins que aquesta rep la 4ª Iniciació.
    En realitat la 3ª Iniciació és la 1ª Jeràrquica. Això vol dir que l'iniciat ha conquerit un estat de consciència superior perquè ara qui controla la seva vida i els seus actes és la seva ànima. En aquesta etapa l'iniciat s'ha alliberat de totes les atraccions que provinguin de la personalitat. La ment en tots els seus nivells, és l'instrument que li servirà per dur a terme el servei que ha de realitzar i només respondrà als impulsos i a les idees que li vinguin directament de l'ànima.

    És al rebre la 3ª Iniciació quant l'iniciat ha construït  l'Antakarana, el pont d'unió entre la ment concreta y la abstracte.  Això li permet ser plenament conscient de Manas i també de Budi, perquè gairebé s'ha elevat fins els nivells del seu propi Àngel solar. O sigui que la seva consciència pertany a Triada espiritual. Això vol dir que l'iniciat comença a intuir el que representa tenir consciència Monàdica. Ha desenvolupat Manas i va en camí de Budi, i quant rebi la 4ª iniciació tindrà plena consciència de la Triada perquè hi haurà incorporat Atma.
    De totes formes per arribar fins aquí, cal haber-se alliberat del regne humà i convertit en un Mestre de Saviesa.
    Aquí hi podríem relacionar les paraules del Mestre Jesús quant clavat a la Creu va exclamar: "Déu meu, Déu meu, perquè mes abandonat"
    Aquest és simbòlicament el moment en que es destruït el Cos Causal i L'Angel Solar alliberat, perquè ja ha complert el Seu propòsit de redempció.

    L'Àngel Solar (o Ànima divina) és el Constructor del Cos Causal i aquest és el Seu vehícle. La consciència de l'Àngel és Búdica però la Seva posició des de on dirigeix a l'home es Manas.

    Atma-Budi-Manas la Tríada Superior, son (per analogia) tres vehicles que utilitza la Mònada per poder arribar per mitjà de l'Àngel Solar fins l'ànima humana.

    A la pregunta de quins papers hi tenen entre ells l'Ànima el Jo Superior i la Consciència?
    L'ànima humana, s'ha format del desenvolupament de la Ment i al fer-ho   expandit la Consciència fins convertir-se en el Jo superior, anomenat també Ànima divina o Àngel solar.

    Tot lo altre que em comentes crec que és el correcte.
    Aquest però és un tema difícil de comprendre perquè conté un gran misteri que no es revelat fins haber assolir una etapa bastant avançada.
    Els estudis esotèrics son necessaris i hem d'utilitzar la ment, però quant es toquen temes com aquest la comprensió ha de venir de dins, o sigui per via intuitiva. La ment concreta per si sola no ens permet conèixer la realitat.

    Espero haver-te aclarit algun dubte.
    De la meva part encara tinc mol per aprendre, però quant s'ensenya als altres és quant més s'aprèn. Per això us agraeixo a tots la vostre col·laboració i la oportunitat que em doneu de contribuir al desenvolupament de la consciència d'aquells que cerquen trobar-se a si mateixos.

    Una abraçada Dani

    Marta
  4. De totes formes  
  5. Olga i Carles
    Com podreu llegir en la resposta que he donat al Dani també fa referència a la vostra pregunta.
    Més endavant tocarem el tema sobre l'evolució de la consciència, de les iniciacions i de com anem penetrant amb el temps i l'experiència en els misteris encara no revelats de la evolució humana.

    Una abraçada

    Marta 
  6. Gràcies per la teva resposta Marta. T'has expressat molt bé, però alguna cosa no acabo de assimilar correctament. No vull fer-te perdre temps amb detalls, ja que poder ni tan sols sabria expressar exactament el què. Tot i que es diu que segons quins termes no poden ser apressos amb la ment racional i lògica, jo soc del parer que sí que es pot arribar a entendre, però quan s'està preparat, la qual cosa no deu ser el meu cas (encara). Tot i amb això no defalleixo. La paciència no és una de les meves virtuts i poder per això en tocar treballar-la.

    Ja porto un temps acceptable (forces anys) llegint llibres i conferències de Teosofia, Saviesa Arcana, VBA, etc., però veig que el problema principal esdevé en que cada autor i depenent de l’any en que es va escriure, diu les mateixes coses amb noms diferents. Fins i tot segons l’època alguns conceptes no són exactament iguals. Tractant-se de temes complexos, crec que estaria bé homogeneïtzar termes i, sobre tot, criteris a l’hora de explicar conceptes. És el gran problema que veig a tot això i si a més afegim que si no es posa perseverança i molts de temps, es lògic que la gent que no hi està tant ficada en el tema perdi interès i recerqui altres filosofies que l’omplin més.

    Sigui com sigui poder vull anar massa ràpid. Tot arribarà.

    Gràcies de nou per la informació i interès mostrat. És evident que no es casualitat que en aquest moment hagi aparegut una persona que coneix bé la matèria. Intentaré per tant aprofitar la oportunitat, però sense donar-te feina extra.

    Una abraçada 
  7. Gracies per la teva resposta Dani, però crec que t'haig de contestar de nou.

    El que dius dels diferents autors, de l'època que van ser escrits els llibres i de els termes utilitzats,és evident quant els volem estudiar. Hi estic d'acord en que s'haurien d'homogeneïtzar.
    El que jo crec és que la forma de transmetre les ensenyances s'ha d'actualitzar d'acord a la demanda mental i espiritual assolida per la humanitat actual.
    Aquelles filosofies o religions que es cristal·litzen i no s'adapten als nous temps s'acaben destruint a si mateixes.
    Però quant s'ensenya - hi això ho deus saber tu perquè també ho fas- tot hi ser fidels als principis d'una filosofia, cadascú hi afegeix la comprensió que n'ha assolit d'aquelles ensenyances. Aquesta és una llei que regeix en tot el que faci referència a l'energia: recepció, assimilació i distribució.
    Cada ànima pertany a una energia de Raig particular i la forma com presenti les ensenyances variarà segons el seu raig.
    Quant s'està preparat per ensenyar, hi haurà qui ho farà utilitzant la ment abstracte. En canvi d'altres utilitzaran més la intuïció.
    Per això la manera d'acostar-nos a la Veritat i els mètodes que utilitzem, poden ser diferents però això no vol dir que uns estiguin més preparats que d'altres per aprendre o ensenyar.

    Jo et segueixo dient Dani que per mi aquesta "feina extra" que dius tu és una oportunitat que em dones a mi i també als amics que ens visiten per poder aprendre.

    Una abraçada

    Marta
  8. Benvolguda Marta,

    moltes gràcies pel teu interès. Quelcom he llegit sobre els rajos i se que cadascú tenim maneres diferents (perquè som diferents segons la nostra naturalesa i segons quan i de quina manera va ésser la nostra individualització) d'aprendre i transmetre aquests coneixements. Quan em referia a que s'hauria de homogeneïtzar, em referia al conjunt de temes esotèrics, ja que la gent que comença en aquests temes (en Marcos, per exemple) si ho veu complexe, pot fugir. No em referia a la teva manera de expressar-te, que des del meu parer, és excel·lent.

    Gràcies per la teva bona disposició al oferir-te a resoldre dubtes. No dubtis que si no et molesta aquesta "feina extra", probablement te'n donaré.

    Una abraçada 
  9. La verdad vibra entre las palabras, sentirla es el objetivo. Y estoy de acuerdo con Dani, una homegeneización de los datos seria muy bienvenida. Estoy descansando un poco de los blogs, es que últimamente leí y escuche todo el curso genial de Enrique Renard, leí parte de Pavri, releí a los pies del maestro, y ahora estoy releyendo el Kybalion tranquilamente. Pero volveré a leerte Marta. Muchas gracias por seguir. Un abrazo Marcos :)
  10. Me alegra volver a tenerte aquí Marcos.
    Es admirable tu entrega a la búsqueda de reconocerte en las ensenyanzas internas.
    Este afan tuyo yo lo interpreto como una oportunidad que se te está dando de dar un paso muy importante en el Camino.
    Cuando nos llega un momento como este hay que aprovecharlo al máximo.
    Sigue " buscando" y es bien seguro que encontrarás lo que tu alma anhela.

    Un abrazo

    Marta