(Los audios en lengua Catalana son traducidos progresivamente al idioma Español)

jueves, 14 de septiembre de 2017

El Karma impulsa l'evolució !




Sovint parlem  del karma com d'un castic imposat a la humanitat  sense saber que és el que no hem fet bé.  Ens sentim víctimes innocents  i ens preguntem el perquè  i quines forces poderoses es mouen més enllà del nostre enteniment i que no podem controlar.   
Saturn és un dels quatre Senyors del Karma i te un gran poder en el nostre planeta. Relacionat també amb els quatre Punts Cardinals i amb els quatre Evangelistes de la religió Catòlica. 
La seva influència i radiació constant ens ofereix l'oportunitat de dur a terme la perfecció,  fins el dia  que en la consciència  humana i planetària no hi quedi ni un sol residu de foscor. 
Saturn ens fa afrontar el passat una i altre vegada   fins que complim les Seves Lleis.
En tot el que vivim i experimentem hi ha unes causes que produeixen uns efectes. Aquestes causes si son inharmòniques  creen efectes incòmodes que ens fan patir, però també retornen a nosaltres les recompenses d'accions correctes, d'aquesta manera la balança es va equilibrant.
El karma sempre prové del passat, ja sigui proper, generat en la actual encarnació o en les anteriors i nosaltres, la humanitat som el fruit del del Karma.
En cada encarnació recuperem la memòria de la vibració assolida en la vida anterior per continuar evolucionant tal ment com si després d'un llarg son   ens tornéssim a despertar, per seguir exactament amb la mateixa consciència "del dia anterior". La diferencia entre la mort i el dormir consisteix  en que quant deixem el cos físic, quant morim, el fil de la vida es talla, però nosaltres  l'ànima, continuem en altres dimensions de l'espai esperant poder tornar a encarnar. En el dormir només es separa el fil de la consciència, per això ens quedem inconscients quant ens adormim. D'aquesta manera durant el llarg camí evolutiu s'estableix  la continuïtat de consciència d'una vida a l'altre encara que no ho recordem.
Tots els fonaments fortament arrelats a la matèria estan regits per Saturn, o sigui, pel karma. Per tant podem dir que el karma és inherent a la matèria. 

En cada encarnació se'ns dona l'oportunitat de redimir-la , de corregir errors del passat, de acabar el que varem deixar a mitges o ens en varem desentendre i d'aquesta manera poder seguir ampliant la consciència.   
Donant voltes a l'espiral evolutiva generem nou Karma, però  venim amb
una  consciència renovada del que significa el bé i del mal, d'aquesta manera pas a pas anem penetrant en zones desconegudes i estats de consciència superiors  que ens permeten comprendre la vida des de una perspectiva més amplia. Poc a poc ens anem  transformant fins que es produeix una veritable transmutació.
El karma i la força de la Gravetat estan estretament relacionats,  si encarnem a la Terra és perquè aquesta potent força ens atrau, i ens atrau perquè  encara ens identifiquem amb la matèria. 
El dia que ens haguem lliurat del pes del karma 
deixarem d'encarnar, llavors la atracció s'haurà invertit  perquè  ens haurem orientat envers la força expansiva de l'Esperit  i la  atractiva  matèria perdrà el seu poder sobre la nostre consciència. 
Llavors les portes al regne superior de les ànimes s'obriran  de bat a bat. 


Marta Parramon

9 comentarios:

  1. Las explicaciones Teosóficas sobre estos temas de la evolución, reencarnación, el karma y otros temas, son muy lógicas y tranquilizadoras la verdad. Pero creo que lo más importante, y que nos viene bien en esta vida, es quedarnos en el aquí-ahora, atentos a los detalles en cada acción, porque si empezamos a escaparnos hacia el futuro lejano, uno, -por lo menos yo-, no ve bien hasta que nivel hay que extenderse, mejorarse, ni para qué sirve en definitiva..(a parte durante un largo tiempo para crecer, estudiar, avanzar, comprender y luego ayudar a los demás hermanos y servir en general y reencarnar hasta ser un Ser perfecto) , digo más halla de la comprensión absoluta del Universo, de ser un Ser perfecto, más allá de de las muy altas vibraciones que los más Grandes Maestros -incluido Buda- hayan podido alcanzar, allí detrás, después, que, para qué?.

    Puede como lo dije en otro momento que volvamos a ser energía solar..(parte del Sol) pero aún sí así fuese, no veo que objetivo tiene todo este inmenso Universo más allá de lo que podemos estudiar y comprender.

    Quizá un día lo desentienda, abandone definitivamente esa pregunta al ser energía de nuevo :) Pero en realidad, y gracias a Dios doy, porque no me preocupa tanto, y en este micro segmento que ocupo, solo intento mejorar poco a poco mi comprensión y acción cada día para vivir mejor y ser útil a otras personas lo mejor que puedo.

    Comente todo esto porque hasta ahora la Teosofía en general me parece muy LÓGICA en sí y "fácil" de alcance,(digamos posible si uno es atento)y descarta todas las ideas infantiles e inútiles que ciertas religiones nos inculcaron tonta-mente.

    Gracias por este post Marta, un placer como siempre venir a visitarte aquí. Un abrazo, Marcos.
  2. Encontré esta cita siguiendo el comentario que te deje antes :)

    Pensar en Dios es perderse en Él. La mente desaparece y solo Dios es.
    Swami Ramdas.
  3. Amb aquest escrit queda clar que el Karma es important en la nostra vida.A nivell individual cadascú es responsable de tenir bon o mal Karma, segons les seves obres. Però a nivell col·lectiu ho veig molt malament. Si tenim en compte que el bon Karma ens ajuda a avançar cap un futur més espiritual des del principi dels temps, sembla que les bones obres han quedat tapades pel poder provinent de les dolentes. Hi ha hagut moltes civilitzacions abans de la nostra i moltes d'elles força avançades, unes més espirituals que d'altres, i totes han anat desapareixent per donar pas a una de nova generació en teoria més avançada, cara a la espiritualitat. El problema és que mirant al meu voltant no veig que la humanitat hagi avançat gaire cap aquest camí. Cert que hi ha gent molt bona, però a la majoria se la veu preocupada, desanimada, perduda, i fins i tot sense ganes de canvi, si té diners per fer el que li doni la gana, ja li est bé. Molts d'altres, penso, ni tan sols es pregunten que hi fem al món, i si ho fan, donen per bones les explicacions religioses sense qüestionar-les. No ho sé, però crec que ens fa falta aconseguir encara molt bon Karma, per poder donar un pas endavant i no tinc clar que sigui la civilització actual qui ho aconsegueixi.
    Molts petons
  4. Estoy totalmente de acuerdo contigo Marcos en que lo importante es vivir el- aquí y ahora, predicar con el ejemplo y dar lo mejor de nosotros a los demás.
    Sin embargo cada alma tiene sus propios métodos y sistema de andar el Camino.
    La meta del ser humano consiste en llegar a ser plenamente conscient, no únicamente de si mismo sinó de las causas que mueven la evolución.
    Pienso que el vivir aquí y ahora, no está reñido con el buscar respuestas a las preguntas que van surgiendo. Cuando observamos al mundo y vemos su sufrimiento nos preguntamos ¿porqué?. ¿Porqué existe el mal?. ¿Como podemos librarnos de esta prisión?.¿ Cual es el camino de la Liberación?
    Estas preguntas tienen respuestas personales, pero la causa real está mucho más allá, en zonas ocultas de la conciencia. I lo oculto no puede encontrar respuesta en las mentes concretas. Hay que profundizar para llegar a intuir- ya no digo conocer-las Leyes a las que está sometido el Universo.
    Las enseñanzas que hemos heredado de la Sabiduría Antigua, contienen mucha información sobre estas Leyes. Los seres humanos todavía no conocemos- y aún menos comprendemos- ni una mínima parte de ellas.
    Sin embargo, estan ahí para ser descubiertas.

    La cita que mencionas de Swami Ramdas es mística y muy hermosa.
    Gracias Marcos por compartir lo que sientes

    Un Abrazo

    Marta
  5. Aquesta etapa evolutiva de la humanitat és evident que es caracteritza per haver arribant als extrems del materialisme.
    És ben cert que sembla que no aprenem dels nostres errors. L'ésser humà ha avançat científicament, ha introduït en el món noves tecnologies i l'ésser humà en general, ha desenvolupat la ment, però psicològicament, segueix amb les mateixes tendències des de el principi dels temps. Les guerres, la ambició, la crueltat i l'afany de poder, en existit sempre.
    Actualment la necessitat de satisfer els desitjos y de posseir és el que predomina en el món, en detriment d'una resposta intel.ligent i altruista.
    Tot te una mesura i aquesta vegada ens hem accedit.
    Aquesta actitud ens ha conduit a la crisi econòmica repercutint en tots els sectors de la vida. La cobdícia ha creat una forma mental d'energia tant potent que ens ha posseït i ara estem pagant els errors comesos.
    El Karma però ha de posar les coses en ordre.
    Haurem d'aprendre a donar un altre valor als diners, a ser solidaris i a pensar en termes d'humanitat. Si volem sortir d'aquest pou, l'egoisme innat s'haurà de transformar en altruisme i el desig, en aspiració espiritual. Això no serà fàcil per moltes persones, però quant la crisi arriba als extrems, ens plantegem la vida d'una altre manera i comencem a donar valor a coses que abans ens semblàvem insignificants.
    Se'ns està posant a proba especialment als països rics i als grans magnats, però també individualment a cadascun de nosaltres.
    Tenim ben comprovat que en el món cada cop hi ha més grups altruistes i persones amb bona voluntat de fer les coses millor. La evolució segueix endavant, encara que és mol lenta.
    Si les condicions actuals canvien, no serà per decisions pol.lítiques o dels que posseeixen el poder econòmic sinó, perquè la humanitat en conjunt haurem canviat.
    Quant actuem egoistament i sabem de les necessitats urgents de certes persones o d'altres països i ens en desentenem, si no canviem voluntàriament, arriba una etapa com la actual en que se'ns obliga a canviar.

    Gracies Maria Carme. Estic contenta de tenirta aquí.

    Una abraçada

    Marta
  6. El Karma és el Bon Mestre que obre les portes al aspirant, al Deixeble i al Aspirant...
    Sense Ell no tindríem la Gran Possibilitat de canviar i Veure la LLum Resplandement que ens ha de conduïr a la Gran Estrella.
    Si ens queixem de tot el que creiem dolent, ens estem retrassant.
    Si ens valorem a partir del Karma ens enrriquim i Ascendim.
    Ser Amics del Karma ens dóna la força necessària per fer sorgir l'Ànima.
    Civilització a civilització ens anem retrovant i conquerint noves etapes fins al final d'uns dies sempre Resucitats.


    Una abraçada.
  7. Ser amics del karma! com mol bé dieu vosaltres penso que és la millor actitud que podem prendre quant ens arriba. Resistir-se és voler ignorar la realitat.
    El karma no és només planetari, és inherent en la matèria del nostre Univers.
    Però quant ens referim al karma individual a un nivell microcòsmic, no hauriem d'oblidar que del comportament de cadascun de nosaltres en depèn el destí de la humanitat.
    En general quant en una etapa de la nostre vida estem sotmesos a un karma molest i que ens posa a prova, generalment només veiem el nostre dolor i ens oblidem de la responsabilitat que tenim amb el món. En la resposta que donem i la actitud que prenem a cada instant, en depen la alliberació del karma de la humanitat.

    Gracies Olga i Carles per la vostre visita.

    Una forta abraçada

    Marta
  8. Amo la teosofia y a los grandes maestros de Sabiduria como Blabatsky.
    Un abrazo fraternal y gracias por compartir información
  9. Gracias a ti Marian por tu visita.
    El poder compartir lo que vamos descubriendo en nuestro interior , más que un placer es una necesidad del alma y os agradezco a todos de corazón que me permitais hacerlo.

    Un abrazo fraternal

    Marta

Filosofia Esotèrica !




Conferència a càrrec de Marta Parramon a la Biblioteca Arús de Barcelona, Catalunya (España) 2013

Los Rayos y los Reinos de la Naturaleza !




Conferencia a cargo de Marta Parramon en la Sociedad Teosófica Rama Armonía de Barcelona, Catalunya (España) 1993