(Los audios en lengua Catalana son traducidos progresivamente al idioma Español)

domingo, 13 de agosto de 2017

Aprenent a aplicar les Analogies ! (audio)




Reunió de grup a la Associació d'Amics de l'India de Barcelona, Catalunya (España) 1999

L'aspirant i els Deves Elementals dels seus cossos !




Conferència a càrrec de Marta Parramon a la Societat Teosòfica Branca Harmonia de Barcelona, Cataluny (España ) 2001

Agni Yoga una filosofía de vida !




Conferencia a cargo de Marta Parramon en la Sociedad Teosófica  Rama Armonía de Barcelona, Catalunya (España) 1997

L'evolució interna i el Regne Dèvic !


                                            lA EVOLUCIÓN INTERNA Y EL REINO DÉVICO*


Ens hem preguntat alguna vegada el perquè una tercera part de la nostre vida la passem dormin i perquè no  podem evitar quedar-nos inconscients quant ens agafa el son?
Ens hem preguntat que representen els somnis, els estats de consciència i les vivències que tenim quant somiem?.
Hi ha molts llibres que interpreten els somnis des de el punt de vista psicològic, més o menys encertats, però no des de l'evolució de la consciència. 
On va l'ànima quant deixa el cos físic?
Sabem que hi ha altres dimensions en l'espai, altres  estats de consciència a més del  físic on ens hi endinsem inconscientment quant dormim. 
No és corrent  poder somiar allò que voldríem, encara que algunes vegades potser ho hem aconseguit, especialment quant el desig es tan potent  que ens arriba a  obsessionar.
Els somnis  poden ser molt diversos, reflecteixen les nostres pors, esperances, il·lusions personals....però també ni ha d'altres que poden ser mol reals i rics en simbologia.     

Aquests estats de consciència no els podríem viure si no fos perquè els cossos elementals que posseïm i que estem desenvolupant  al utilitzar els sentits, ens serveixen de vehicles per poder accedir a altres nivells, altres dimensions dins de l'espai i de la pròpia consciència. Amb el temps a mes de perfeccionar-los els hem vitalitzat tant que en arribat a tenir vida pròpia.

Què vol dir que tenen vida pròpia?
Vol dir que els elements de que estan formats cadascun d'aquests tres cossos son substància dèvica i que el Deva constructor que els  ha donat forma amb aquesta substància un cop construïts els ha habitat. Cadascun dels cossos son la vestimenta que els deves se'n construït per sí mateixos i per dur a terma la seva propia evolució. Son la seva obra, els vehicles  d'expressió dels elements que están estretament vinculats a l'evolució humana. 

Els deves elementals construeixen amb les energies que els proporciona l'ésser humà, amb els  desitjos, pensaments hi actituds. Llavors, es lògic suposar que aquests cosos 
tindran la qualitat vibratòria de la nostre consciència.
Quant més els "alimentem" quant més intensa sigui  la nostre actitud en qualsevol d'aquests estats, més poder els hi donarem, fins arribant al punt en que els que controlaran la nostre vida no serem nosaltres (l'ànima humana) sinó que seran els deves elementals que els en construït.

Externament es pot veure en cassos extrems en que una persona que viu només per si mateixa i per tant no és l'ànima qui controla la seva vida. Una pot estar summament centrada mentalment, mentre que d'altres poden tenir  el pensament enfocat en el desig i vida emotiva o en els seus instints mes bàsics. Llavors serà evident quin és l'elemental que el controla.  

Què passa amb l'ànima en aquesta etapa on el desequilibri és tan evident? Doncs que l'ànima està tan identificada amb la forma que creu que els seus cossos i ella son una única entitat.
Però a mesura que anem integrant la personalitat i  les tres forces o elementals dèvics s'unifiquen i s'expressen conjuntament, els canvis que es van produint en la consciència és veuen reflectits en els nostres somnis. 
Però cal saber que no tot el que vivim mentre dormim son somnis, també es viuen experiències mol reals i que cal seber diferenciar.
Hi ha tants tipus de somnis com de somniadors, això vol dir que hi ha molts graus de consciència dins l'evolució humana.
També hi ha qui no recorda haver somiat, però això no vol dir que no pugui tenir vivències en nivells superiors. Si ha estat així, els resultats es veuran més endavant en els canvis que s'aniran produint en el seu caràcter, en una nova comprensió interna i en la forma de viure.  

Quant entrem en el camí d'evolució superior es va produint dins nostre una inquietud que ens empeny a orientar-nos en nous valors. Quant ens preguntem sobre l'autèntic sentit de la vida quelcom està canviant dins nostre, perquè la ment dona senyals d'estar activa hi orientada envers el camí de tornada. Tot i això, en aquesta etapa del camí  els que controlen la nostre vida encara son els elementals. 
Es en aquest punt en que la autoconsciència es desnvolupa i llavors es produeix un fet  molt important i es que ens comencem a identificar amb l'ànima. 

Quant s'arriba a un estat de consciència en que sorgeix l'afany de servir, es produeix un fet molt especial per l'evolució humana. La Llum de l'aura que desprèn l'aspirant avançat indica al Mestre que dins d'aquella forma hi ha una ànima preparada per contribuir a dur a terme el Pla de Déu conjuntament amb els Servidors del món.  
Aquesta llum  revela que l'espirant està preparat per rebre instrucció dins d'una Escola de la Jerarquía, començant a ser instruït dins de  l'Aula dels  Aprenents" és la primera de les tres escoles d'entrenament Intern.  
La instrucció en aquesta etapa l'imparteix  un deixeble més avançat mentre l'individu dorm.
També sol passar  que en la mateixa nit tingui somnis corrents, doncs la consciència de l'aspirant encara divaga d'un estat a un altre. 
Al despertar gairebé segur que no recordarà res del que ha succeït o ha après en l'Aula,  però en el més profund de la seva consciència hi quedarà gravada l'experiència viscuda i en el moment oportú sorgirà a la llum en forma d'expansió de consciència, doncs l'aspirant ha rebut la - Primera Iniciació - l'entrada en el Camí de Retorn. 

En aquesta escola s'aprèn a discernir el valor de les coses, el que és un Àngel , un deva i un elemental constructor i a distingir entre aquestes jerarquies. Comprendrà que el cos està format d'energies i se li ensenyarà a controlar els elementals del seu cos físic i astral.

La segona Aula s'anomena " l'escola del  Coneixement".
L'ànima que és acceptada dins d'aquesta aula s'ha convertit en un deixeble acceptat i consagrat al servei, controla els elementals dels seus cossos físic i astral i comença a fer-ho amb l'elemental mental.
Al assolir aquest estat superior de consciència rep la 
- Segona  Iniciació - El seu cos mental está ben format, la personalitat és integrada i es conscient de ser i actuar com Ànima. Ara és ell qui controla els elementals, no els elementals a ell.
Llavors el Mestre el posa a proba durant un temps.  En principi està en observació i si demostra l'oblit de si mateix, la demanda interna de la seva ànima de servir a la humanitat i la total inofensivitat serà acceptat.

El Mestra ocupa el centre de l'Ashrama i rodejant-lo hi ha els Seus deixebles i  iniciats (homes i àngels). Quant mes avançats siguin, mes propers serán a Ell. 
El procés d'apropament al Mestre s'anirà produint, no perquè el deixeble ho desitgi sinó per l'amor i la constància demostrats en el servei que realitzi.
La continuïtat de consciència que augmenta considerablement després de la segona iniciació, li permetrà al deixeble recordar en detall la cerimonia  iniciàtica quant desperti. L'ensenyança interna i les relacions dins de l'Ashrama augmentaran considerablement repercutint en el servei i en les relacions personals que estableixi.  

La tercera escola s'anomena de "la Saviesa"
Hi entren els iniciats de tercer grau molt avançats que en formaran part fins arribar a ser Adeptes.
En aquesta etapa la continuïtat de consciència arriba a nivells mol superiors, duent a terme un servei mundial de molta més responsabilitat.
Hi ha altres escoles superiors però estan mol més enllà d'e l'evolució humana
Finalment  hi ha una escola especial anomenada "Humana-Dèvica" on els deves i els humans son instruïts conjuntament per Iniciats i Adeptes de cadascun d'aquests  dos regnes. Se'ls ensenya que l'evolució dèvica i la humana evolucionen paralelamente per dur a terme la gran Obra de Creació i que el destí final  els ha de conduir a fusionar-se i convertint-se en  el Diví Hermafrodita, en un ésser Androgin que conté en Sí mateix  con un únic ésser l'Home i l'Àngel.        
Marta Parramon


6 comentarios:

  1. Gràcies per l'article Marta. Molt interessant. Cada vegada aprenent una mica més.

    Una abraçada 
  2. Gracies a tu Dani pel teu interès en seguir aquí.

    Tot el referent a la relació humana- dèvica, inclús per alguns teòsofs que van entrar en l'esoterisme fa anys encara és un món desconegut.
    És un tema que poques de les persones que ens dediquem a ensenyar Teosofia - que jo sàpiga- ens atrevim a tocar.
    Es parla i s'escriu mol sobre els àngels però d'una manera mol fantàstica i poc fidel a la realitat.
    Espero que el tema tingui un interès creixent i científic, ja que quant parlem dels Deves estem fen referència a les 'Energies.

    Una abraçada Dani 
  3. Muchas Gracias por este texto claramente explicado Marta.
    Es un placer volver a estar por aquí.

    Un abrazo, Marcos 

    1. Gracias a ti Marcos.
      Mi intención és que lo que escribo sea comprendido i aporte algo nuevo al conocimiento de quienes estais interesados.
      Siempre puede haber algun tema que quizás sea algo desconocido o complicado, pero yo creo que lo importante no son las palabras escritas sinó la motivación que hay detrás de ellas.

      Un abrazo Marcos

      Marta 
  4. Aquest tipus de Preguntes són molt atrevides a la vegada que naturals i especialment secilles, però això és deixen apartades en la majoria de persones.
    Com més despullats estem, venen de manera penetrant i aleshores de mica en mica vé la comprenssió.
    Poder recordar els somnis és una Gran forma d'Aprenantatge per viure millor la vida física i entendre tot el que ens passa.
    No recordar-los... et dóna pautes d'intuició per seguir caminant.
    El Regne Dévic és el nostre món germà, espero realment que un dia poguem comunicar-nos sense interferàncies materialis-tes.

    Una abraçada. 
  5. La relació dels Deves amb la Naturalesa i especialment amb el regne humà, s'explica mol bé en alguns llibres especialment en la "Doctrina Secreta" en "Foc Còsmic" d'Alice Bailey i en la trilogia sobre els Àngels de Vicens Beltran Anglada.
    La relació dels Deves amb l'ésser humà ja existeix, però no la comunicació conscient.

    El contacte amb els Deves més evolucionats com pot ser l'Àngel Protector (o de la Guarda) de cada persona o amb els Deves que conjuntament amb l'ésser humà es dediquen a curar també es produeix. En tot el que existeix en la Naturalesa hi son presents els Àngels.
    Només ens cal aprendre a estimar i els Deves es faran presents en la nostre vida.

    Una abraçada Olga i Carles

    Marta