(Los audios en lengua Catalana son traducidos progresivamente al idioma Español)

martes, 22 de agosto de 2017

L'Home, el Centre de la Creació !


(Resposta a Dani sobre l'entrada anterior)


En primer lloc hem de saber que estem intentant descobrir un gran Misteri iniciàtic. Un dels misteris que més en ocupat les ments  dels investigadors de la vida oculta i que no podran ser desvetllats per la ment concreta sinó per la capacitat de silenciar la ment i estar molt apercebuts a la pròpia veu interior. 
També em de tenir en compte que les paraules només son símbols i que com a tals, no son la realitat sinó que amaguen al seu darrere un significat que va més enllà de la aparença.

Les teves deduccions  jo crec que son bastant encertades Dani, de totes formes et donaré la meva opinió sobre algunes coses que potser podem exposar més àmpliament.

L'autèntic Home és la Mònada.
La funció de l'Àngel Solar consisteix en presidir la vida espiritual de l'ésser humà. 
A mesura que aquest evoluciona li va enviant emanacions cada cop més definides de la seva Mònada dirigint-les als tres cossos; el físic, l'astral i mental concret,  que li serveixen per poder-se manifestar. 
En ocultisme es diu que l'Èter que compenetra l'Espai és "la Sang dels Déus" i que les Mònades son las seves cèl·lules, anàlogament com son els glòbuls rojos i els blancs dins la corrent sanguínea d'un cos humà.

En principi és l'Ú , el Logos in-manifestat.  En el moment en que es vol manifestar per Crear i ser-na conscient, es divideix en Dos. D'aquesta divisió en sorgeixen dues corrents d'energia Creadora. Mònades Humanes i Mònades Angèliques (o Dèvicas). L'aspecte positiu i negatiu de la Naturalesa. Esperit i Matèria, el masculí i  el femení sorgits de l'Ú. 
Dues evolucions paral·leles, cadascuna fent la funció pròpia que els correspon, però ínter actuant conjuntament dins del cos del Logos, per crear les formes a través de les quals serà conscient i durà a terme el Seu Pla. 
El que he dit és molt incomplet, però  si es medita  i reflexiona,  pot despertar una nova comprensió de quins son els nostres orígens divins, quina la finalitat  i quina la funció que ens pertany com cèl·lules dins de l'Èter,(la corrent sanguínia del Logos).
L'organisme humà funciona anàlogament com ho fa l'univers.
Si la sang conté el codi genètic, o sigui la informació sobre l'herència i l'estat del nostre cos, l'Èter també ha de contenir els Registres Akassics (la memòria còsmica) i per tant, de la naturalesa del cos del Logos del qual en formem part.
Quant la Ciència investigui en profunditat la naturalesa de les energies, el concepte que la humanitat en tenim de la vida i de la mort canviarà sensiblement perquè descobrirà, no només els orígens de la humanitat sinó els orígens de la Creació.
No voldria ferma pesada al insistir sobre la necessitat d'interpretar simbòlicament tot el que ens passa i ens envolta, però si ho intentem  podrem arribar a veure el món amb uns altres ulls i a través seu una nova realitat.. Totes les formes físiques,emocionals i mentals, només son formes que amaguen realitats internes.  

Mentre existeix la manifestació d'aquest univers, Esperit i Matèria  representen la dualitat essencial, però aquesta dualitat un cop l'experiència s'ha desenvolupat en tots els Plans i nivells de consciència  i s'ha  harmonitzat, és tornen a  trobar i ha reconèixer com la Unitat, ascendint conjuntament fins fusionar-se de nou en l'Ú in-manifestat i lliure de Karma. 
En aquest punt és quant l'Ànima alliberada assoleix la consciència monàdica per mitjà  de l'Àngel i es converteix en un ésser Androgen, en un Mestre de la Jerarquia espiritual del planeta, sent la seva naturalesa meitat Home i meitat Àngel.

En general quant s'inicien els estudis esotèrics sobre l'Ànima, es pot crear confusió sobre el que realment representa. Això és degut a que al descriure a  una mateixa entitat se li han donat diferents noms. 
El Jo Superior és  Àngel Solar, el mateix que en Teosofia se'l anomena  Ego,  amb majúscula) que no significa el mateix i que cal saber diferenciar de l'ànima humana o jo inferior.  
L'Àngel Solar és l'intermediari entre la Mònada i la personalitat. 
L'Àngel és el Model de perfecció  dels éssers humans, que amb el temps  ens hi anem convertint  a mesura que la consciència individual es transforma en consciència de grup i posteriorment en consciència mundial. 
Com ja sabem l'Àngel Solar te consciència monàdica igual com la tenen tots els Mestres de la Jerarquia. Ell fa de Missatger monàdic, construeix el  Cos Causal  en el vehicle mes inferior de la Tríada espiritual  que utilitza la mònada,aquest vehicle és Manas.  La nostre finalitat consisteix en convertir-nos en Adeptes, en Mestres de Compassió i Saviesa, com també ho son els Àngels Solars i ascendir al Seu nivell.
Tots els Mestres que es dediquen a l'ensenyança, ja siguin dins de la Jerarquia o  de la humanitat en una escola, tenen la funció de fer ascendir als deixebles al seu nivell de coneixements. No son els Mestres els que han de descendir per repetir el que els alumnes en après o en hagut d'aprendre en l'anterior curs, sinó que cal que aquests s'esforcin per arribar al seu nivell de comprensió per poder passar al curs següent, perquè si no ho fan, en la posterior reencarnació o (curs) hauran de repetir l'experiència per aprendre la lliçó per segona vegada.

Per altre part l'ànima humana, l'ego o jo inferior, és la guspira del Foc de la Ment  que va creixent al pas de les encarnacions, ampliant la consciència alimentada per la Llum que li transmet el seu Àngel solar.

Quant la personalitat s'integra  i apareix la autoconsciència l'Àngel ha aconseguit que l'ànima humana hagi crescut el suficient per arribar a Ell, construint d'aquesta manera  el pont d'unió de l'Antakarana  a través del qual, la mònada es podrà comunicar amb els seus  vehicles purificats. l'Àngel ha complert la Seva missió i al mateix temps l'home alliberat podrà ascendir  fins el nivell monàdic on Ell si ha mantingut fins el moment.  
Quant s'arriba a aquest estat superior de consciència  ja no es torna a encarnar en el regne humà, perquè ja es pertany al regne superior de les Ànimes alliberades, a la Jerarquia Espiritual del planeta, el Cinquè Regne de la Naturalesa.
Si un Mestre encarna de nou en el regne humà és perquè ho demanda el Logos planetari i la urgència de la Seva etapa evolutiva  com va ser el cas de la Individualització i també l'etapa actual en que estan entrant les potents energies de la nova era que han de conduir a molts éssers humans a la iniciació, transformar les consciències de la humanitat  i revelar alguns dels misteris encara ocults. 
El Logos Planetari està rebent una Iniciació superior i amb Ell tots els regnes de la Naturalesa. La Gran Fraternitat Blanca es va retirar als nivells interns durant la era Atlant.  Actualment hi degut a la urgència dels temps, s'està tornant a exterioritzar, prenent part activa en l'evolució planetària a través dels seus iniciats, deixebles i el grup de Servidors del món.
Aquesta exteriorització precedeix la nova vinguda de Crist, però aquest és un tema que mereix ser tingut en compte i per separat. 

En la quarta iniciació, l'Arhad  pren contacte directe amb l'Àngel Solar. En aquest contacte  l'iniciat elevant el foc de la materia  fusionant-se  amb el foc Solar. L'energia de  kundalini ha ascendit fins el centre  Coronari, l'estat més elevat que un ésser humà pot aconseguir. En  aquesta fusió el foc crema simbòlica i realment  la protecció etèria de l'únic cos que encara era intacte, el cos Causal. L'àngel és alliberat i l'iniciat entra en plena consciència Causal. El seu objectiu consisteix en assolir plenament la consciència monàdica que va començar a despertar des de que va rebre la segona  iniciació. 

Encara que estem parlant d'estats de consciència interns  l'iniciat viu externament viu la crisi més gran de la seva existència, perquè abans de rebre l'última iniciació en el regne humà ha de passar de nou per les probes de les tres iniciacions precedents i cremar tot els residus karmics que hi puguin quedar.
La proba final com ja varem comentar anteriorment, és la de la Gran Renunciació  quant l'iniciat s'allibera del regne humà. 
Llavors és quant la personalitat integrada  totalment pura i la mònada, s'unifiquen i entra a formar part de l'Ashrama principal de la Jerarquia de Shamballa.

Potser no he contestat ben bé als teus dubtes Dani, però dins del que jo puc comprendre t'he dit el que he cregut més convenient.



                                                           Marta Parramon  

 11 comentarios:

  1. Moltes gràcies Marta pel teu comentari tan extens com tan ben explicat.

    Continuo tenint dubtes, pero probablement no em trobi encara en condicions de poder entendre'ls. Imagino que encara he de llegir molt més i tornar a llegir antinc llibres els quals, probablement, em faran veure coses que en el seu temps no vaig entendre prou.

    Es com la física o les matemàtiques. Si les primeres lliçons no les entèns ja estàs perdut, doncs les posteriors es complicaran força i sense una base sòlida aniràs perdut sempre.

    La meva ment és així, necessito comprende correctament les coses per a poder avançar segur, pero es posible que vulgui cursar "estudis superiors" en espiritualitat i encara no hagi superat amb bona nota l'ensenyament primari.

    T'has explicat molt bé Marta. Soc jo que no acabo de lligar tot el coneixement que porto acumulant durant els molt anys i hores d'estudi de llibres esotèrics, teosòfics i, últimament, de l'Escola Arcana (amb els quals sembla ser que son en els que m'acomodo millor). El problema d'aquests últims (Escola Arcana), es que la seva complexitat es tan gran que, tot i son els que més s'aproximen al que recerco i vibra en el meu interior, amb prou feina avanço alguna pàgina de tant en tant (deixant moltes vegades forces coses sense comprendre, tot i que sempre quelcom queda...).

    Espero entendre més endavant quelcom millor tots aquests temes i sense dubtes, i així poder desenvolupar-me més autònomament i amb seguretat. En cas contrari voldrà dir que no em trobo el suficientement preparat com per afrontar segons quins temes, tenint que rebaixar el meu llistó d'aspiracions.

    Torno a donar-te les gràcies pel teu esforç i voluntad per ajudar-nos a comprendre aquests temes (sobre tot per banda meva amb les meves preguntes gens fàcils de resoldre).

    Agraeixo sincerament el temps que ens hi dediques i tot la bona feina que va fent.

    Moltes gràcies Marta. Es una sort poder comptar amb tu.

    Una forta abraçada 
  2. Gracias por vuestras palabras a ambos, Marta y Dani.

    UN FUERTE ABRAZO :)

    Marcos



    1. Gracias a ti Marcos por tu constancia en seguir colaborando.

      Proximamente iniciaremos otros temas no tan difíciles como este, pero también de gran valor espiritual para todos.
      Un fuerte abrazo 
  3. Dani,
    jo també tinc molts dubtes encara, sobre aquest i altres temes importants, no et passa a tu solament. Hi ha moltes preguntes encara per contestar i moltes a fer.
    El que et diré, surt del meu cor, no voldria que pensis que et pretenc convença de res. Se molt bé que l'únic que serveix és el que vivim per nosaltres mateixos.

    Quant la ment intel·lectual ha acumulat molt coneixement espiritual és produeix una gran pressió interna que obstaculitza la espontaneïtat i no ens permet deixar sortir de dins del cor la creativitat de l'Ésser autèntic que som.
    El coneixement esotèric transmès per un Mestre conté una radiació i poder extraordinaris. Si l'energia flueix lliurement, això vol dir que compartim les ensenyances, els resultats son positius, però si allò que ensenyem no ho hem comprès, la radiació i magnetisme que contenen i que hauriem de transmetre no és possible. Llavors en comptes d'avançar ens col·lapsem i poden entrar en una crisi de consciència.
    La por a equivocar-nos és producte de la personalitat. Això demostra responsabilitat però al mateix temps no ens permet arribar a la comprensió que hauríem de tenir del que representa el Servei.
    El Servei consisteix en despertar les consciències quant deixem la personalitat al marge  i ens identifiquem totalment amb el grup. Això crea una fusió de la ment i el cor i és llavors quant en contacte amb el grup i l'intercanvi dels nostres coneixements i experiències despertem la intuïció i la consciència a nivells superiors i ens convertim en servidors de la Jerarquia.

    Tot el que jo et pugui dir Dani el més segur és que ja ho saps, però he cregut que t'ho havia de dir, perquè quant sorgeix la comprensió interna l'important és el grup, la consciència de la pròpia Ànima que per fi es pot expressar.
    Tu tens l'experiència de molts anys i jo crec que no t'has de preocupar si ara no trobes respostes a totes les preguntes que et fas. Aquest és el procés normal en el camí que estem seguint.

    Una forta abraçada 
  4. Moltes gràcies Marta per les teves encoratjadores paraules. De fet el que dius és com crec que ha d'ésser. El problema és sempre aquesta companya inseparable que portem alguns dins: la por. Por i responsabilitat. Por de no estar a l'alçada de les circumstàncies i responsabilitat kármica que adquireixo, si quan intento transmetre el poc coneixement i experiència que tinc ho faig de manera errònia, ja que llavors soc també responsable dels errors que els altres puguin cometre.

    Tot i amb això entenc que la vida és això, cometre errors, aprendre'n d'ells i anar evolucionant, però es clar, les conseqüències negatives d'aquests errors no fa cap gràcia assumir-les. Suposo que la meva actitud és poc madura (a nivell espiritual) però prou sincera.

    Gràcies pel temps que m'hi dediques Marta (de fet el que ens hi dediques a tots, però sembla ser que últimament jo soc el que demano més atenció). T'ho agraeixo sincerament.

    Una forta abraçada 
  5. Només voldria fer un incís Dani que pot servir per tots els que esteu interessats en l'estudi dels llibres del Mestre Tibetà.
    Alice Bailey va escriure quatre llibres dels quals n'és l'autora real.Tots els altres van ser dictats pel Mestre Tibetà.
    Aquest quatre llibres son,

    "La Conciencia del Àtomo"
    "El Alma y su Mecanismo"
    "Del Intelecto a la Intuición"
    "De Belén al Calvario"
    "Autobiografia Inconclusa" que va acabar d'escriure el seu marit Foster Bailey quant ella va morir.

    Tots ells son molt interessants en el seu contingut.

    "La Luz del Alma" és del M.T. però li va permetre a ella que col.laborés en els comentaris.

    Els que pertanyen exclusivament al M.T. formen un Tractat Esotèric molt complet.
    Estan pensats perquè des de l'aspirant espiritual que comença, passant pel deixeble consagrat al servei i l'iniciat, cadascun trobi el que li cal per avançar en el moment evolutiu en que es troba.

    El "Foc Còsmic" com ja vaig comentar tracte del'estudi esotèric superior.
    El primer que jo considero més convenient per introduir-se en els estudis ocultistes és "Tratado sobre Magia Blanca" (El camino del discípulo).
    Conjuntament amb aquest jo recomanaria "El Discipulado en la Nueva Era" tomo 1º i "La Luz del Alma" (els aforismes de la Yoga de Patanjali)

    Si comencem pel "Fuego Cósmico" estem començant la casa per la taulada. Encara que estiguem preparats per comprendre-ho, primer ens cal conèixer les bases per poder anar ascendint i comprendre posteriorment el seu significat més profund.
    Si estem prou preparats, els llibres més bàsics els comprendrem a l'instant i passarem als següents amb facilitat.Tot hi això cada Mestre te unes energies i una manera pròpies d'ensenyar. Conèixer les seves ensenyances des de el principi ens prepararà per comprendre el que en etapes més avançades ho viurem a una octava superior de consciència.

    Cada persona o ànima, bé amb unes tendències, influenciat per les energies de raig de la seva ànima o personalitat. Llavors l'interès per uns temes o altres vindrà condicionat per aquestes tendències. Hi ha qui respon més a la línia mental i d'altres més al desenvolupament del cor. És el que definim com l'ocultista i el místic. Tots dos camins son correctes en el seu moment i lloc, però en una etapa avançada de la seva evolució, les dues tendències s'hauran de fusionar.
    En cada encarnació hauriem de saber quina és la nostre línia i si ens hem decantat en excés envers una direcció. Llavors potser l'ànima a través de les crisis ens està fent veure que cal trobar l'equilibri.

    El "Fuego Cósmico" el va donar al món el Mestre Tibetà després que Blavatsky hagués escrit "la Doctrina Secreta". Un tractat impossible de comprendre si no s'ha assolit un nivell molt avançat en l'escala evolutiva. El "Fuego Cósmico" ens dona la (Clau) per la seva comprensió. Tot hi això no és gens fàcil saber quantes voltes hem de donar a la Clau perquè se'ns obri la Porta...
    Se'ns ha donat informació esotèrica sobre Cosmologia,Astrologia, Ciència, Filosofia i Psicologia,Curació esotèrica i dos volums extraordinaris que ens poden orientar i que tracten de la relació del Mestre amb el deixeble.

    Una joia molt preuada que tenim al nostre abast.

    Una forta abraçada Dani
  6. Moltes gràcies Marta pel teu interés y consells.

    El destí (crec) va fer que mentres llegia llibres de Teosofia aparegués un del Mestre D.K., "La muerte una gran aventura" que és una recopilació de temes sobre la mort. Em va agradar tant el contingut, la manera de expressar-ho i la ressonància que produïa en el meu interior les seves frases que vaig pràcticament deixar a mitges alguns llibres de Teosofia i vaig interessar-me pels de A.B. i el Mestre D.K.

    El segon llibre va ésser una altre compilació: "Reflexionen sobre esto" i encara em va "enganxar més".

    Vaig decidir focalitzar principalment el meu aprenentatge en l’Escola Arcana, i seguint l’ordre en que van ésser dictats els llibres vaig començar a llegir-los, creient que si havien estat donats en aquell ordre, era la manera lògica d’estudiar-los, però veig que no ha estat així, segons dius. Seguint aquest ordre he llegit “Iniciación Humana y Solar” i “Cartas sobre meditación ocultista”, trobant-m’hi ara avançant amb prou feina amb el “Tratado sobre el Fuego Cósmico” (Reconec que d'aquest últim llibre no n'estic treient gaire profit, pero el poc que puc entendre m'agrada molt).

    No se si coneixes “The Seven Ray Institute”. Amb el seus tests el resultats (i jo crec que per la meva manera de ser s’ha adaptan bastant bé als resultats) em van donar una prominència del 5è Raig i del 7,. principalment del 5è. Suposo que per això m’atrau molt la part, diguéssim , tècnica de les explicacions i el motiu de que el Mestre D.K. desperti un interès poder prevalent. Son elucubracions, però així m’ho sembla.

    Ara estic a mitges amb el Tractat del Foc Còsmic. Intentaré acabar-lo i seguiré l’ordre que em sugereixes.

    Nota: No he llegit encara la D.S. de Blavatsky perquè pensava que era força complex, i poder encara m’ho he complicat més (sense saber-ho) amb el Tractat de Foc Còsmic...

    Gràcies Marta pel teus consells i per tot el que fas.

    Una forta abraçada.

    1. Interiorment l'Ànima ens va conduint envers el nostre destí.
      Saber escoltar "la veu de la consciència" i deixar-nos portar per ella ens obra camí envers el que és real.
      No conec "The Seven Ray Institute"
      Si et sents identificat amb els rajos que t'en dit que predominen en tu, em sembla important perquè aquest coneixement ens ajuda a conèixer una mica millor.
      És important saber quin raig ens prové de l'Ànima i quin el de la personalitat. El de l'Ànima perquè ens revela el camp de servei  i el de la personalitat ens diu amb quin instrument podem comptar per servir.
      Una abraçada Dani 

  7. Aquets és l'enllaç que et permet mitjançant unes preguntes orientar-te sobre quin tipus de rajos predominen en cadascun. Us les deixo tant per a tu, como per a les persones que puguin estar interessades en la matèria:

    http://www.pipiionline.com/es/portada.asp?intID=&bolMC=1&bolRE=

    i aquest altre es la web principal de The Seven Rays Institute

    http://www.sevenray.net/

    Una abraçada 
  8. Moltes gracies Dani.

    Una abraçada
  9. Muchas gracias por vuestros comentarios Marta y Dani :)

    Un fuerte abrazo a ambos. Marcos.


No hay comentarios:

Publicar un comentario